Okulumuzun Tarihçesi

05.05.2016 379

Okulumuzun ilkokul bölümü 1954 yılında eğitime  şuan da Anasınıfı olarak kullanılan binada başlamıştır. Daha sonra binanın yetersiz olması ve ihtiyaca cevap vermemesinden dolayı 1974 yılında faaliyete geçen şuan bulunduğumuz binada eğitime devam etmiştir. Kasabamızda 1978 yılında eski binamızda ortaokul açılmıştır. Binamıza 1995 yılında ikinci kat yapılmıştır. 1997 yılında Eğitim zorunlu 8 yıla çıkartılınca ortaokul kapanmış ikinci kademe öğrencileri bulunduğumuz binada eğitimine devam etmişlerdir. Böylece bütün öğrenciler bir arada eğitim-öğretime devam etmişlerdir. 2012 yılında zorunlu temel eğitimin 4+4+4 şekline 12 yıla çıkmasıyla birlikte ,okulumuz ilkokul ve Ortaokul olarak ayrılmış ama ortaokul binası olmadığı için eğitim halen aynı binada devam etmektedir. Kütük uşağı İlkokulunun ismi 2012 yılında Cihanbeyli Şehit Burhan Küçük kartal İlkokulu olarak değiştirilmiştir.